Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Terima kasih kerana sudi menjadi rakan seperjuanganku

iklan

kelab bloggr

Sunday, January 30, 2011

 urmm..ok tak layout baru ni?..nk cuba lak pink kaler.Nampak best je. his..baju x packing lgi.Esok kononnya nk gerak pagi, ntah ye ntah tidak. Bila nk blik kg je ..rs mcm nk bwk rumah skali..mana taknya, bnyk sgt kerja nk dibuat..ni ha..esemen Dr. Abdullah, 


kn bwk blik jg. Nk wat kertas kerja utk aktvt panitia yg ni pun kena angkut..




 eh..yang ni pun? yang ni wajib..dah siap pakai helmet tuh!

Qaseh jgn la marah mama!


 yang ni pulak...hehe, lagi wajib. My kelindan or 2nd driver merangkap "mak buntut" anak2 I . mana boleh tinggal...!

sompek lg posing tgh ujan..br blik dr kelas la ni..cantik x10der tu..

eh..nak gi pack baju dulu lah..nanti my hubby tegur..susah pulak..

Hujan oh Hujan...

Petang semakin mengensot pergi..hujan kat luar masih belum ada tanda2 nak berhenti. Sejuk terasa sampai ke tulang. Anak2 tergolek diatas lantai. Rimas juga agaknya mereka. Ingatkan cuti sekolah nak lah bermain di luar. Cadangnya esok mummy nk blik kg. Rindu kat Mama. Anak2 pun dah mula membuat oder kat neneknya. Nak makan kuih sepit, kuih buah melaka, kuih apam, kuih bakar. Mummy pulak teringin nak makan Laksam, n mee kari + sambal kerang. Biasanya kalau ramai2 kat rumah tu, perut asyik lapar je. Selera makan pun bertambah. Tambah pulak hujan2 cam ni. Cuma, rugi sebab x dpt nk biarkan anak2 main hujan. Maklumla..petir  dan kilat sabung menyabung. X sama macam zaman mummy dulu. Dek kerana hujan..kenalah mummy bagi diorg main PS2. kesian pulak x de aktiviti apa2.

Qaseh dah pandai meniarap. Mainan pertamanya mummy tempah dr krafaina


bersemangat nak capai..

dah letih la ni..kecian..

acara lawan gasing..

tergolek je ari ni..

Tuesday, January 25, 2011

Selamat...!

apa yg selamat?hehehe..hdiah pemenang GA baru dipos tadi. Lambat? jgn ditanya knp lambat. Itupun x semua  coz mummy x terima detail dr pemenang. apapun..utk follower mummy bg topup ya RM10 tiap seorg. Dan utk cipan pasir..semua hdiah mummy beli tu sesuai utk ladies, So mummy gntikan dgn topup RM15. Klau nk  cpt2 la bls msj ya..

Sunday, January 23, 2011

Jom la tengok gambar2 ni..

dah lama nak upload gambar tp..x sempat2. Akhirnya berjaya juga..gambar2 ni bermula ngan cabutan GA senandunghatiku..
ni nama peserta GA..

ni bukan nk tunjuk tgn..brebut2 nk wat cabutan..

dah dapat pun..

skali lg..compom..3 pmenang tlh dipilih..

ha..dah tau dah sape yg bertuah..
Ni pulak gambar anak bertuahku, angah..barisan tengah no4.Tengan syok melafazkan ikrar. Ni minggu ke dua sekolah. Yang syoknya, tiap2 pagi kn usik ngan cikgu2 kat sekolah..berjurai airmata.Nampak dah hero..
adik2 pra sekolah SKP..
ni lak gambar terbaru anak bujang pakai baju sekolah putih..nmpk skit lainnya..


Mula je sekolah..dah busy nk kemaskan kelas..jadi cikgu, nilah kerja tiap2 tahun. Kalau x buat rasa mcm x lengkap lak jadi cikgu..


ni jadual bertugas hasil kerja kreatif cikgu aina..(bakal cikgu)

tengoklah my hubby..sanggup tlg panjat. TQ darling..ewahh!


yang ni pulak..org busy wat keje..dia ttp maintain maig game FB ..




yang ni pun sama..syok berFB..

sampai tertidur.. ni disebabkan udara yg nyaman...sejuk gitu.

Abahnya sempat lak beli maggi cup..lapar rupanya smua org..smpai licin.

ha..ni bekalan Mak Teh bawak..punya la bnyk..tp smua abis..

kira boleh la...

ha..tu dia, ni pun hasil kerja cikgu aina..

kalau x letak, bnyk sgt cahaya masuk..silau budak2 tu nk nengok papan hitam..

lepas siap psg..nyaman betul..

ha..ni dr depan smpai blkang..baru one side.

ha..nilah org2 yg suka cari kerja..
anak dara ni pun ikut juga..
tu lah sebenarnya yang menambahkan kesibukan mummy di SKP, baru 5 %..minggu depan kita terjah UPM & Um lak ye..tapi walau bagaimana sibuk pun rumah ttp no1.kalau tak mesti en.hubby tarik muka..

Sunday, January 16, 2011

Tak cukup masa atau masa yang tak cukup?

Salam pagi minggu. Ntah betul ke tidak tajuk entry tu pun mummy tak pasti. Tapi itulah hakikatnya yg terjadi buat masa ini. Jadual yang padat buatkan mummy rasa tak cukup masa. Pagi ke sekolah, Petang Isnin dan rabu ke UPM, Petang khamis pula ke UM . Petang selasa dan jumaat sibuk uruskan kerja2 sekolah yg terpaksa dibawa balik ke rumah. Tunggang langgang juga rumah jadinya. Harap-harap mummy dapat settlekan kerja2 yang dituntut ini secara berperingkat dan segera. Kalau tak alamat rebah dipintu kereta la jawabnya...hehehe. Kesian Qaseh. oleh kerana kesibukan..waktu menyusu pun berubah. Hampir2 mummy putus asa bila air susu berkurangan. Mujurlah teringat pada entri Mommamia. betul rupanya, kalau kita stress, dan pump x ikut jadual..air susu kurang. Dengan pantas mummy amik supliment shaklee dr momma. Esoknya dah sampai dan dlm tempoh 24 hours..hasilnya mengkagumkan. Air susu yang terhasil pekat dan mengenyangkan Nurqaseh. Sekarang ni, satu perkara yang merisaukan mummy ialah mendapatkan buku SPSS Third Edition. Ada ke sesiapa yang boleh tolong? dah la mummy ni buta statistik..kena pulak amik paper tu..huhuhu.Nak drop , rasa rugi, coz x amik paper lain..Kalau ada yang sudi tolong..mummy alu-alukan..dah la..panjang pulak membebel. Kepada pemenang GA..esok hadiah akak diposkan. Ari ni br mummy sempat kumpul..Jangan marah ya....!

Sunday, January 9, 2011

PENGUMUMAN PEMENANG GA

Assalamualaiikum buat semua blogger. X sabar rasanya nak umumkan pemenang GA New Year Senandunghatiku.. Cabutan telahpun dilakukan bersama-sama; dengan senanghati diumumkan pemenang2 nya.

3 hadiah utama dr senandunghatiku;

 42. Cempaka kuning
14. Suzie 284 contest (mama Z'harfan)
54. Cipan Pasir (taufidris)

3 pemenang yang akan menerima daripada krafAina;
10. mairasukacgl
58. Azrynain
5.  nanakimie
memandangkan mood krafaina sangat baik hari ni..maka satu lagi pemenang tlh menjadi pilihan beliau iaitu;
13. CUTE MUM

dan 3 pemenang yang akan menerima hadiah daripada Aku & buku;

40. inahasan
41. mamat80
52. Nurnuha syakilla.

 Hadiah bagi follower terpilih pula...

1: yan
2: Mommamia 
3.abbymira

 Kepada para pemenang...sila email alamat lengkap berserta no H/p ; hadiah akan menyusul dalam tempoh 2 minggu ...

Kepada rakan blogger yang lain, nantikan GA seterusnya dengan hadiah2 yang lebih menarik..Salam sayang buat semua!

Kami 2nd GiveAway


Cuci baju tepi perigi,
Senandunghatiku join GA Kami in the house  lagi!

Dalam mangkuk ada cili;
tarikh tutup 23 januari,
Kalau rasa nak join ,
 klik aje disini


Saturday, January 8, 2011

PENYERTAAN NEW YEAR GA TELAH DITUTUP! KEPUTUSAN AKAN DIUMUMKAN ISNIN!

Black And Red Closed Sign

Good luck for everybody!
Malam ni mummy akan cari pemenang utk New Year GA dan pengunjung yang bertuah sepanjang pembukaan blog ini. Jadi malam ni x boleh la nk BW. Utk kawan2 blogger semua...nantikan keputusannya. Mana tahu anda adalah pemenang yang dicari!

New Year Give Away..


New Year Give Away 
(stiky post until GA closed)
     date will be announce leter

Terbuka kepada semua blogger..
syaratnya?
macam biasalah..
1. Jadi follower
2. copy image and paste kat blog..link, dan letakkan diside bar
3. senaraikan senandunghatiku dalam bloglist anda
4. tag 3 orang kawan & pastikan mereka diberitahu..
5. Hadiah di sponsor juga oleh krafaina dan aku & buku jadi kene folo diorg juga. 
6. penyertaan akan ditutup apabila dah ramai sgt yang ikut serta.
hadiah lumayan antaranya..


hadiah utama;
Beg (boleh bwk gi jln2)
blanket


Saguhati
crochet broach
felt craft


dan hadiah surprise...


untuk permulaan senandunghatiku Tag


1.sweet moments
2 KISS
3. Nirmo
4. Kami @ contest


dan semua rakan blogger.. Selamat Tahun Baru 2011!







Friday, January 7, 2011

CONTEST SIMANJAKU RIANG



ANJURAN


tarikh tutup

12/Jan/11

Nama baby: Muhammad Lutfirrahman Adha b. Abdullah khairi
Muhammad Lutfilhadi Adha b. Abdullah Khairi

D.O.B : 20/12/2007
Nama ibu; hasny yanti zainal



Sunday, January 2, 2011

MIAKIDIDDLES Year End Giveaway...





link to M.I.B



MIAKIDIDDLES







Kategori A.
MamaQaseh  bg jawapan 22( mata ni kira 10 x pun 22 hehehe)

Kategori B


Dalam banyak2 entri anniversary,,yg paling mamaQaseh suka ialah diBotanical Garden..dpt tengok wajah hepi u all anak beranak dan dpt juga melihat bapa mithali yg sempat membancuh susu walaupun sambil berjalan..syabas..
Semoga u all bahagia & diberikan rezeki yg melimpah ruah.
Hepi anniversary!

Saturday, January 1, 2011

1.1.11

Langit yang cerah mengiringi perjalanan hari pertama ditahun 2011
Salam pagi sabtu, di tahun baru 1.1.11. Em, pastinya tarikh ini membuka lembaran baru buat kita. Alhamdulillah, langit diluar cerah. Mummy dengan rasa gembiranya menyambut tahun baru yang 1001 Rahmat buat mummy sekeluarga. Semoga ianya melimpah ruah dengan doa rakan2 sekelian. Hari ini, mummy akan membuka langkah pertama..menghadiri mesyuarat di JPKK, UPM. Semoga rezeki yang datang diberkati Allah S.W.T. Hanya DIA yang Maha mengetahui &  Maha Memberi. Buat rakan blogger dan keluarga tercinta..doakan agar 2011 membawa kegembiraan & rezeki buat kita..Aminnnn.