Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Terima kasih kerana sudi menjadi rakan seperjuanganku

iklan

kelab bloggr

Thursday, March 31, 2011

Sukakannya...? Gandakannya!!!!!

Durian Runtuh...Jom beli Full Pack Shaklee dan dapatkan hadiah utama bernilai RM1000

Bermula 23 Februari 2011- 30 April 2011 
Anda layak untuk mendapat hadiah2 berikut

Hadiah Utama (April)
Product Shaklee bernilai RM1000


Hadiah Bulanan (February, Mac, April)
2 x Fullpack set A
1x Voucher Disc penginapan di Marriot / Renaissance

Apa yang perlu anda lakukan?
  • Anda hanya perlu membuat pembelian minimum sebanyak RM200 (tidak termasuk kos pos) dalam satu invois menggunakan ID saya 854929 dan layak menyertainya. Ini adalah anjuran GBS - Geng Shaklee Trial Pack..
    • Pembelian melebihi RM400 melayakkan anda mendapat dua cabutan, RM600 untuk 3 cabutan dan seterusnya.
      • Jika anda membuat pembelian secara walk in, pastikan anda membeli di branchyang disahkan oleh Shaklee dan bukan dari mana-mana mereka yang menyimpan stok (Shaklee tidak menyediakan stokis) dan sms kan kepada saya di 0163247273 atau email hasnyyanti2@yahoo.com 
        • Cabutan bagi hadiah bulanan ialah seramai 3 orang dari senarai pembelian di mana kami menyediakan 2 set untuk Multivitamin, b com dan Vitamin C serta seorang akan memenangi Voucher Disc Percutian/ Penginapan Di Marriot/ Renaissance.
          • Tiada slogan atau soalan yang perlu dijawab.
            • Cabutan akan dibuat setiap bulan dan BERITA HEBAT : Pemenang hadiah bulanan LAYAK untuk menjadi pemenang hadiah UTAMA. Inilah BONUS BERGANDA! Bermakna walaupun anda telah menjadi pemenang hadiah bulanan , anda masih berpeluang memenangi hadiah UTAMA.
              • Lebih banyak pembelian lebih banyak peluang!
                • Punya kekangan untuk membeli vitamin fullpack? Inilah peluang mengajak adik beradik atau opismate anda berkongsi duit dan membeli vitamin bersama. Beli vitamin secara fullpack, dan anda boleh bahagikan kepada rakan / adik beradik yang dikongsi. Mana tahu anda memang? Hadiah juga boleh dikongsikan bersama..kerana hadiahnya 3 botol vitamin full pack set A! Gandakan kegembiraan anda dan adik beradik/rakan kongsi anda...
                  • Jangan tunggu lagi. Pernah dengar iklan Peraturan 88: Sukakannya! Gandakannya! Bermula 23 Februari 2011- 30 April 2011.
                    Jadikan tahun 2011 tahun yang penuh dengan kesejahteraan, kesihatan, kegembiraan dan kekayaan!!!!!! 

                    Pernahkah anda terfikir mengapa Full Pack vitamin Shaklee lebih murah?
                    • ianya adalah harga ahli dan diberi kepada semua kawan-kawan termasuklah kalian yang membaca blog ini.
                    • tiada kos re-packing.
                    • belian secara pukal pastinya lebih murah :)
                    • Berbaloi dengan lebih penjimatan! 
                    • Ber "seal" dan lebih baik.

                    setiap pembelian akan dapat magnatic flower 

                    dan juga sekuntum brooch
                    yang ditempah khas dari krafaina

                    Cepat..!cepat..mungkin anda lah pemenangnya!






                    Saturday, March 26, 2011

                    Dah bersawang!


                    ish...jenuh nak buang spider web ni. br je sapu..dah siap yg baru. Ni tandanya x smpt nk sapu hari2.patutla traffic slow.xde cite bru,x bw...x de la kwn2 yg buat lawatan balas. Apapun, bukannya sengaja x nak update blog. Minggu lepas mummy bergelumang ngan kertas ujian.
                    Nak semak esemen student lg, jd x sempat nak update blog. Buka tuk sapu2 sawang jer..
                    Hari ni pulak my little princess demam. Panas gak bdn dia ..38.5, jd knlah jumpa doktor. Mujur dia x meragam.cuma x mahu berenggang je. Alhamdulillah,lps msukkan ubat "***tot" td..suhu bdn dia dah trn.
                    Semoga dia cepat sembuh. Ari ni mummy jadi surirumah spnuh masa, coz assistant gi merendek(jln2). 
                    Jd sambil tggu Along balik dr pertandingan "petonq" ( pkt ngri s'gor)..mumyy update la kejap. Esok ke masjid Besi Putrajaya..kn bertugas di kem PERISAI, kalau rajin ke mesyt PIBG.Tapi x janji..sbb nak carikan baju pengawas untuk Along yg akan menerima watikah perlantikan 1.April.2011. Tau2 je dah isnin..dah mula kerja dan ke kelas. X sabar nak tunggu cuti semester. Ada la masa utk mummy update blog tiap2 petang. Malam?..jgn harap la..pkl 9.30 je..Qaseh dah ajak golek2. Sebab siang x sempat..cian dia..
                    jadi kawan2 bloggerku sekelian..jenguk2 lah blog ni walau pun dah nampak sawang ye..sayang semua!

                    Sunday, March 20, 2011

                    Mengapa perlu botol susu?

                    Nampaknya entri kali ni masih membincangkan topik yg diperkatakan 2-3 hari lepas.Penggunaan botol susu 
                    polykarbonat yang mengandungi "Bisphenol A" (BPA) berkuatkuasa  1 mac 2012.Pengharamannya adalah disebabkan bahan yang digunakan untuk menjadikannya lebih lutsinar. Bisphenol A merupakan bahan kimia industri  digunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab untuk mengaut keuntungan. Memang botol ini akan kelihatan lebih cantik krn lebih lutsinar, tetapi ia boleh menyebabkan perubahan hormon ke atas bayi dan kanak2. Walaupun masih belum ada laporan mengenainya, ibubapa perlulah bertindak pantas. Tak perlu menunggu setahun lagi utk menukarkannya. Jika negara2 barat telah mengambil langkah pengharaman..kenapa kita masih nak tunggu. Kepada  bakal ibu bapa atau ibu2 muda di luar sana janganlah cepat nak bagi anak2 susu Fomula krn banyak risikonya. Bagi saja direct BF atau buat stok perahan. Tak banyak pun tak apa, janji cukup untuk anak. Kalau rasa letih tak menentu jomlah cuba produk Shaklee. Mummy bukan nak promosi untuk keuntungan tetapi menggunakan konsep "Sharing is caring". Itupun slps mummy cuba sendiri dan benar2 yakin akan keberkesanannya Shaklee bukan sahaja menambah kuantiti susu tetapi membantu menghilangkan rasa lesu jadi apa tunggu lagi, jom berikan yang terbaik buat anak2 kita! 

                    Sunday, March 13, 2011

                    Dugaan...dugaan!

                    Huh..panjang mummy beristigfar. Dugaan datang melanda. Apa tak nya, dah la mlm rabu yg lepas kereta yg dipandu adik mencium kereta orang. Petang jumaat yg lalu, mummy masuk dlm longkang. sampai rabak tayar belakang. Yang nak marahnya, sikap tak bertanggungjawab manusia yang mencuri besi longkang tu. Dah la longkang tu melintang laluan jalan menurun bukit. Jalan sebelah atasnya dipenuhi lubang2 akibat dari kenderaan berat yg x tau membaca papan tanda "kenderaan 5tan kebwh shj". Nak mengelak lubang vs kereta dari depan..termasuk juga dlm longkang yg muat2 tyr kete je. Terus rabak..mummy drive jg smp sekolah coz nak antar shaklee pada member. Dugaan..rezeki yg dpt dikongsi bersama dgn cikgu2  yg membantu mummy tukar tayar kereta..




                    Terima kasih la kepada En.JAmaluddin yg bersusah payah..
                    berjaya akhirnya!

                    Friday, March 11, 2011

                    contest tercipta untukku by mama Ryan


                    Nak join yang ni juga..

                    yang buat mummy pening..dan nyawa ,jantung, jiwa ..segala-galanya.
                    Kau tercipta untukku..Alhamdulillah atas kurniaanmu dunai anak-anakku..

                    dengan rasa gumbira nak tag
                    .
                    .
                    .

                    nak tau syarat seterusnya klik kat sini ya..

                    contest simanjaku comot tapi comel..

                    Zue yang jemput, jadi nak join juga
                     Muhammad Lutfilhadi Adha & Muhammad Lutfirrahman Adha..!
                    (umur; 3 thn 3 bulan/ nama ibu: hasny yanti zainal)

                    tengoklah..nak marah betul rasanya..comooottttt!
                    tapi dah cumel kan? mummy ampunkan aje.
                    kalau dah dapat eskrim..mcm ni la rupanya..
                    jadi nak tag
                    .
                    .
                    Mommamia at;
                    Mamaaizara
                    dan...
                    Yana nuar

                    Thursday, March 10, 2011

                    Batasan Waktu..

                     Entah kenapa..terasa minggu ini terlalu padat..hinggakan mummy x sempat nak buka FB mahupun Blog. terlalu banyak perkara yang nak dikongsi bersama.Dr mana nak mula ya..? Isnin..pagi ke sekolah spt biasa. Soalan exam masih dlm proses. bermula detik 7.10am, mummy mulakan tugasan. Ambil jadual kedatangan,masuk ke kelas,kumpul borang RMT, Masa free x bnyk. Truskan dgn menanda buku. Petang , UPM , malam smbg buat soalan. Selasa..rutin yg sama, tambah kerja terbaru. kenalpasti murid ponteng. tapi x mulakan lagi sebab bnyk lg tugasan yg belum selesai. Petang, study group coz esemen adv. statistic masih blm mula. Malam nk print soalan exam..printer lak buat hal. 
                    Rabu..tugasan tambahan tiba..petang sepatutnya ke kelas stat..tapi ke kursus menanda kertas M3 2. Hampa, coz penceramah agak kaku.dgn faktor cuaca..mummy cuba anggap ia sbg medan kongsi ilmu. Kalau tak sia2 je x pegi kelas stat.Sambung dgn nama murid ponteng..malam, tunggu printer dibaiki dan akhirnya tidur dgn kerja yg belum selesai. Khamis..soalan dihantar perlu dibaiki.Mujurla printer dah elok. Senarai murid ponteng dah siap, esemen yg belum selesai. Ambil masa nak tanda buku, sempat juga dgr murid hafal sifir disebelah.ptg tadi terima esemen dr student UM untuk diperiksa.. Dan..hari ini..bila buka FB..dapat tau yg sahabat semasa di Maktab, Miza hadi, baru kehilangan puteri kesayangan akibat demam..menitis air mata..Takziah buat Miza. Berat kepala dgn kereta yg dipandu melanggar kereta org.., dan melihat keghairahan rakan2 semak saman. Sedar x sedar..stok susu nur dah habis..sbb pagi x smpat nk pump. Mujurlah esok jumaat dan isnin cuti.Ternyata Allah telah menentukan segalanya..Jadi, batasan waktu itu hanyalah mainan minda yg lemah dek kerana t/jawab..tapi..letihnyaaaaaaa....

                    Monday, March 7, 2011



                    eh..eh..ok tak..? Ceria la ni kan..? Tak caya tengok yg kt sblh tu..sama bsr ngan muka.
                    tak de syarat khusus..
                    dgn senang hati nak Tag..



                    Sunday, March 6, 2011

                    GA Ibu,hebatkan shaklee?

                    Syarat umum : em..layak, saya warganegara..
                    Syarat khusus : dah jadi friend, dah letak kat bloglist & side bar..
                    Dan buat entri..


                    • “Tips menghadapi saat-saat melahirkan anak yang telah saya amalkan ialah…”
                    • sentiasa bnyk bergerak..jika sakit datang,bnykkan istigfar.
                    • bila berada di labour room, baca ayat kursi, alfatihah dan 4 kul. Insyaallah sakit x terasa sangat dan cepat buka jalan.
                    • Jangan fikir yg bukan2 dan berbisik kpd anak supaya cepat buat jalan  keluar.
                    • Jaga mulut daripada menjerit dng berzikir.
                    • Kelebihan ayat kursyi, agar dijauhi syaitan ketika melahirkan.
                    • Alhamdulillah..saya amalkan dan anak ketiga lahir dalam tempoh lebih kurang 3 jam bermula dari wktu sakit. Dan bukaan jalan hanya mengambil masa lebih kurang 10 minit utk capai 8 cm. Dan saya ingat lagi , nurse di HPJ cakap" kalau semua orang senang bersalin macam puan..ramai pun tak pe. kami sanggup"..
                    Sekarang dengan senang hatinya nak Tag kwan2 saya:
                    atau sape2 je yang nak join..
                    Jom la jenguk..


                    Shaklee dan Anda..".xslusif for Mother & baby.."


                      7 SEBAB MENGAPA PERLUNYA SUPPLEMENT

                        
                    1. Badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yg boleh diperolehi daripada makanan.Contohnya vita C dan E yang diperolehi dari makanan sahaja tidak mencukupi untuk member kesan pencegahan dan anti penuaaan.
                    2. Buah-buahan dan sayuran yang ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan dan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayuran dari tanah yang subur. Racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersbut.
                    3. Zat makanan mudah hilang semasa proses oengangkutan, penyimpanan dan penyediaan.Vita C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa dimasak.
                    4. Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan , alcohol, minuman keras dan antibiotic mengganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafein, lemak, kolestrol, gula dan garam mengurangkan simpanan zat makanan dalam tubuh.
                    5. Pengambilan makanan seharian yang tidak mengikut pyramid makanan yang dicadangkan.
                    6. Gaya hidup dan trend masakini dengan kehidupan yang sibuk, jarang masak  di rumah dan lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi     kandungan MSG.
                    7. Bagi yang bekerja, makanan tengahari selalunya diluar dan malam memasak seringkas yang mungkin, maka pengambilan makanan seimbang tidak dititikbertatkan.

                    .
                     SUPPLEMENT DAN PENYUSUAN SUSUIBU
                    Seandainya anda mengambil supplement untuk tujuan penyusuan, perlulah difahami bahawa vitamin bukanlah salah satu cara untuk membanyakkan susuibu. Vitamin diambil demi memastikan tubuh ibu sustained sihat, bertenaga, ceria dan terus bersemangat dan secara langsung mampu membekalkan susuibu kepada si manja

                     Kejayaan penyusuan antaranya adalah bergantung kepada kesihatan ibu. Konsep asas penyusuan perlulah difahami terlebih dahulu iaitu LEBIH KERAP BAYI DI SUSUKAN atau LEBIH KERAP SESI PERAHAN MAKA LEBIH BANYAK SUSUIBU DIHASILKAN.
                    Pengambilan vitamin akan memberi kesan yang besar dalam dunia penyusuan sekiranya si ibu memenuhi keperluan dibawah dengan penuh disiplin dan konsisten.
                    1. Si ibu kerap menyusukan bayi secara langsung ATAU  bagi ibu yang bekerjaya ,membuat sesi perahan yang konsisten setiap 3jam atau tidak lebih dari itu sehingga payudara benar-benar kosong.
                    2. Si ibu memastikan pengambilan air yang seimbang dan secukupnya setiap hari iaitu tidak kurang dari 3L sehari dan memastikan tidak berdiet dalam menjayakan penyusuan lengkap buat si manja.
                    3. Si ibu juga digalakkan mendekatkan diri dengan Pencipta demi memastikan keseimbangan keperluan rohani dan jasmani dititikberatkan. Bagi muslim, doa dan zikir sangat digalakkan bukan hanya semasa membuat sesi perahan atau sedang menyusukan bayi tetapi menjadikan amalan rutin agar mudah mencapai gelombang alfa, iaitu ketenangan supaya penyusuan dapat berlangsung dengan lancar.

                    * ALFALFA tidak boleh diambil oleh pesakit SLE.

                     Trial Pack Shaklee mengikut keperluan dan kesesuaian anda.
                    Penghantaran adalah percuma

                    Friday, March 4, 2011

                    CONTEST Aksi Si Kecil Syok Tidur anjuran GuGu GaGa


                    nak join juga..
                    ce tengok picer kat bwh tu..ok tak?

                    Lenanya .. dia..


                    ni lagi la...sampai muncung mulut tu..

                    ~ Sudah menjadi Follower GuGu GaGa & Friends kat FaceBook ~
                    ~ Add link pun sudah ~
                    ~ Kawan2 yg di tag :~


                    ~ Semua syarat dah di buat.. ~ 
                    :)