Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Terima kasih kerana sudi menjadi rakan seperjuanganku

iklan

kelab bloggr

Monday, May 23, 2011

Janda Baik, Pesta Buku, Johor dan Sambutan Hari Guru

haa..abis muka anak daraku kena campak..

Saufiville Janda baik..2000 semalaman (banglo 6 bilik)




sejuk, nyaman..

Sesuai untuk merehatkan minda.

hero..

syoknya kalau dpt mkn durian tu..





Assalamualaiikum kawan2..
Terima kasih kpd yang masih sudi melawat blog ni. Kebelakangan ni, tak sempat nak update blog. Buka blog selalu..tapi nak update tak sempat. Banyak sangat tuntutan kerja yang perlu disiapkan. Sekarang ni pun tengah bertungkus lumus menyiapkan proposal. Agak frust juga coz tak dpt siapkan awal. Tapi nak buat macamana. Ni la gayanya kalau belajar sambil bekerja.. mana kerja lagi, keluarga lagi..TAPIII..yang penting SEMANGAT!!!.
Tak boleh putus asa. Thn depan nak grade..insyaallah! x nak ngomel pnjg2..x cukup masa..jom layan gambar..
Nurqaseh di pesta buku PWTC

Azeq Khalish Hazim..x ketinggalan..

Ain Maisarah..penulis novel remaja yg meningkat naik.


nk jd cover majalah ni..koleksi sndri..

hasilnya...

ni khalish punya..




comel..


Monday, May 2, 2011

Selamat hari pekerja dan Pesta Buku 2011,



Assalamualaiikum buat kawan2 semua. Selamat hari Pekerja! em, banner yang cantik tu mummy ambil dari sini  . Tentu ramai yang gumbira sebab hari ni dpt cuti free. Alhamdulillah, boleh la bersama-sama keluarga sepanjang 3 hari . Anak2 yg sedang membesar sangat perlukan perhatian dari kita. Bagi cikgu-cikgi  dapat lah mereka berehat dari mengasuh anak hari ini dan kita ambil alih dengan berperanan sebagai ibubapa yg bertanggungjawab. Ceewwahh.. tazkirah kejap. Terima kasih juga kepada majikan yang memberikan cuti hari ini. Kepada yang perlu bekerja..pastikan kita mendapat bayaran yang sewajarnya.. Hari semalam hari terakhir pesta buku di PWTC. Sambutannya tak usah cakapla. Meskipun mummy x pergi tapi dpt mummy bayangkan sesaknya PWTC. Hari Sabtu , anak bujang mummy yang 2 org tu pergi dari pagi sampai malam, kata mereka tak syok sebab nak jalan pun tak boleh. Mujurlah mummy dah bawa mereka awal2. Waktu hari bekerja tak la sesak sangat. Bolehla santai2 sambil pilih2 buku. Kira banyak jugalah peruntukan yang keluar. Maklumlah bila dah sampai tempat mcm ni..boleh juling mata tengok buku. Sempat juga mummy jumpa Ain maisarah. Novel Ain jadi pilihan remaja terutama perempuan. Walaupun tak ada anak perempuan mummy baca juga sebab anak murid kat sekolah tu ramai yang minat Ain. Jadi sedikit sebanyak mummy perlu tahu jln ceritanya, apa kisahnya..bagus ke tidak...setakat ni belum boleh disimpulkan lagi kecuali dari aspek bahasa. Penggunaan Bahasa Melayu tinggi menjadi keutamaan bagi bahan penulisan keluaran PTS. Semalam mummy sempat ke Janda Baik bersama family. Kali pertama datang, tak sangka tempatnya menarik..sejuk dan nyaman macam di cameron highland juga. Insyaallah esok akan mummy post kan n3 di Janda Baik dan wajah2 Nurqaseh Airis Fiqriyah yang diserang campak, gambar2 di pesta buku dan macam-macam lagi... Doa mummy agar semua kawan2 sentiasa dibawah lindungannya..Aminn