Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Terima kasih kerana sudi menjadi rakan seperjuanganku

iklan

kelab bloggr

Friday, February 20, 2015

Entry Pertama 2015

Terlalu pantas masa berlalu, sedar tak sedar dah pun masuk hari ke 20, di bulan Februari 2015.
Ummi tak sempat betul nk update blog walaupun hati bersenandung. Tetapi sempat juga membaca blog rakan2 yang aktif.

Apa yang nak dikongsi; Buah tangan sulung Ummi yang terhasil dari mengikuti "Program Pengkarya Guru 2012". Dalam kesibukan bekerja dan menguruskan rumah tangga..sempat juga menggapai peluang yang diberikan unit penerbitan Karangkraf. Bukan mudah ya nak boloskan diri dalam senarai 100 buku dibawah :Projek #100buku".

Ini langkah permulaan, sebenarnya bukan mencari populariti tetapi mencuba sesuatu yang mampu dilakukan dan bersesuaian dengan dunia Ummi yang dikelilingi anak2.

Inilah buah tangan sulung Ummi..dilancarkan secara rasminya pada 31 Januari 2015 (Ahad)

Mengambil kata-kata Sifoo Yusuf Gajah, hasil pertama pasti tidak dapat memenuhi impian kita 100% tetapi mengispirasikan kita untuk membuat karya yang lebih baik. Insya Allah..Ummi akan mengisi masa lapang dengan menimba lebih banyak ilmu.
Inilah rupa cover setelah di cetak 


Ok..sekarang gambar anak dara Ummi yang sorang ni..Nur Qaseh Airis Fiqriyah. Minat sangat dengan Frozen, hari ni dapat melaram di pesta Frozen terbesar anjuran Karangkraf kali pertama. Maunya tak besar..lebih kurang 5-6 ratus orang kanak-kanak dengan gaya meniru watak utama Filem Frozen iaitu Anna dan Elsa.


 Majlis julung-julung kali di adakan memang ada kelemahannya tetapi keberanian pihak penganjur mengumpulkan kanak-kanak seramai itu haruslah dipuji. bukan itu sahaja..securitinya juga sangat bagus..sehingga ibu bapa yang nak ambil anak sendiri turut di awasi. ye la...nanti ada yang mengaku anak dia, padahal anak orang lain..mau kecoh!

Airis berani duduk dengan kawan-kawan yang tak dikenali..rajin pulak berborak..

hajat nak naik ke pentas utama tercapai juga..tengoklah baju dia..lain dari yang lain sbb dia menggayakan watak Anna..

Akhirnya dapat cenderahati dari penganjur..bukan senang nk dapat tu..bukan semua orang boleh dapat..huhuu

Ini pula sekitar persediaan pelancaran Projek #100buku


Jika ke karnival karangkraf..tak ambil gambar disudut2 yang disediakan..teramatlah rugi.


haa..yang ni gambar terbaru anak-anak..Alhamdulillah..semuanya membesar sebagai johan.
Kepada kawan-kawan yang berminat dengan buku Ummi dan buku rakan2 yanglain, bolehlah tinggalkan komen. Insyaallah akan dibalas pertanyaan2 semua. Buku ni adalah bacaan ringan yang berilustrasi (setiap page). Kurang perkataan. saiznya kecil- 8cm x 8cm sesuai untuk anak-anak berumur 6-10 tahun..





InsyaAllah bertemu di entry seterusnya..