Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Terima kasih kerana sudi menjadi rakan seperjuanganku

iklan

kelab bloggr

Tuesday, November 29, 2011

inilah duniaku! FAST..


Salam ukhwah buat semua rakan blogger..

Tahun  baru dah bermula..ramai2 lah kita berhijrah ke arah yang lebih baik..insyaallah!
Selama hampir 13 minggu mummy agak sibuk dengan tugasan untuk PHD. Alhamdulillah pada hari kita menyambut tahun baru awal muhhram..tugasan itu selesai bagi fasa 1. em..Bolehlah mummy menarik nafass..ummmmmmmm...ahhhh lega rsanya. Kembali kepada kesibukan normal. minggu ni dah bermula jadi suri rumah tangga sepenuh masa. Dapatlah memantau perkembangan anak2..
berbalik kepada tugasa yang mummy terima..ini adalah program pertama di Malaysia. kiranya mummy adalah barisan TEAM yg pertama..dan telahpun menghasilkan generasi FAST pertama di Malaysia.
 Apa itu FAST? http://www.familiesandschools.org/(boleh jenguk kat sini.) merupakan NGO yang bergerak menjadi satu daripada rangkaian hubungan antara ibubapa dan sekolah. lebih fokus kepada hubungan ibubapa, sekolah dan anak2 dari aspek perkembangan sahsiah individu. Sebenarnya ini sangat diperlukan di negara kita. Kerana PIBG hanya memantau perkembangan luaran sahaja. apa2 masalah dalaman terutama yang melibatkan disiplin selalunya apabila dah tiba ke klimaks..barulah PIBG ambil tahu. Program ni berlansung selama 2 1/2 jam setiap sesi..satu minggu sekali. Ada slot2 yang sangat membantu perhubungan ibubapa, anak2 dan guru. Program ni bermula dari baby-hingga ke sek men tinggi..tetapi kita hanya ada pakar utk menengah rendah dan menengah atas sahaja..kira umur 11-13 dan 16-19.
ok..layan gambar dulu..nanti mummy terangkan lagi tentang program ni!
trainer drp US mrs. Patdevanport bersama trainer  from Malaysia  Dr. Rosnaini mahmud(UPM)

wakil sekolah dan guru

Wakil remaja (upm) dan Jabatan Kebajikan Masyarakat

Wakil JKM dan Youth advocate Mr.Syawal (kanan) from MPP UPM

My self..
first night with family

ice breaking..
my buddy Pn.Azita  (kaunselor smk jln 3)

Pn.Laili & family..very sporting!

our team members for TEEN FAST (course to become member-2days at smk jln 3)No comments: