Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Terima kasih kerana sudi menjadi rakan seperjuanganku

iklan

kelab bloggr

Monday, December 26, 2011

"Contest My Top Referral by Amira Studio"


Tarikh Tutup:

31 Disember 2011
 Hadiah Utama:
                                             -RM100 Cash
                  FootDetox(RM20 Each) tajaan dari FizzAsmara 

                                                     Hadiah Kedua:
                            -FootDetox(RM20 Each) tajaan dari FizzAsmara 
                            -Vector Couple tajaan dari Firdani Love Story


     Hadiah Ketiga:
                             -Vector Single tajaan dari Firdani Love Story

Nak join? klik je kat banner tu!

Bila tengok syaza punya GA yg colourful ni mummy teruja. Tambah pulak hadiahnya dari seberang lautan. Nak pergi belum tentu bila..huhuhu. Harapan mummy semoga syaza sihat dan selesa dibumi orang. Sentiasa ingat pepatah "di mana bumi dipijak, disitu langit dijunjung" dan "hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri sendiri". Semoga Syaza juga berjaya dengan cemerlang didalam peperiksaan SPM yg telah dilalui.
Nak tag juga;





Thursday, December 15, 2011

pangkor dihati-Jom Join GA Siti!


oleh kerana dah lama tak berblog..banyak GA yang tak dapat mummy ikut dan buat. Tetiba nampak pula banner blog siti ni..
Mummy mula kenal cik Siti ni melalui FB..mummy adalah membeli pendukung baby yang boleh disangkut di dalam kereta ataupun di kerusi meja makan..sangat praktikal.
So ari ni ..mummy nk join contest yg cik siti anjurkan..
Bila tengok Pulau Pangkor..teringat semasa kursus KPLI-SR-LPBS 2006. Mummy pun buat aksi berbahaya yang cik siti buat tuh! terpaksa sbnrnya..tp bila dah buat..seronok smp tak ingat dunia!..waktu tu br je dpt tau pregnant si kembar(tp x tau kembar-mujur tak jd apa2)
Eh..dah panjang la pulak..apapun kalau rasa nak join GA ni...KLIK PD BANNER DI ATAS YA!

Tuesday, November 29, 2011

inilah duniaku! FAST..


Salam ukhwah buat semua rakan blogger..

Tahun  baru dah bermula..ramai2 lah kita berhijrah ke arah yang lebih baik..insyaallah!
Selama hampir 13 minggu mummy agak sibuk dengan tugasan untuk PHD. Alhamdulillah pada hari kita menyambut tahun baru awal muhhram..tugasan itu selesai bagi fasa 1. em..Bolehlah mummy menarik nafass..ummmmmmmm...ahhhh lega rsanya. Kembali kepada kesibukan normal. minggu ni dah bermula jadi suri rumah tangga sepenuh masa. Dapatlah memantau perkembangan anak2..
berbalik kepada tugasa yang mummy terima..ini adalah program pertama di Malaysia. kiranya mummy adalah barisan TEAM yg pertama..dan telahpun menghasilkan generasi FAST pertama di Malaysia.
 Apa itu FAST? http://www.familiesandschools.org/(boleh jenguk kat sini.) merupakan NGO yang bergerak menjadi satu daripada rangkaian hubungan antara ibubapa dan sekolah. lebih fokus kepada hubungan ibubapa, sekolah dan anak2 dari aspek perkembangan sahsiah individu. Sebenarnya ini sangat diperlukan di negara kita. Kerana PIBG hanya memantau perkembangan luaran sahaja. apa2 masalah dalaman terutama yang melibatkan disiplin selalunya apabila dah tiba ke klimaks..barulah PIBG ambil tahu. Program ni berlansung selama 2 1/2 jam setiap sesi..satu minggu sekali. Ada slot2 yang sangat membantu perhubungan ibubapa, anak2 dan guru. Program ni bermula dari baby-hingga ke sek men tinggi..tetapi kita hanya ada pakar utk menengah rendah dan menengah atas sahaja..kira umur 11-13 dan 16-19.
ok..layan gambar dulu..nanti mummy terangkan lagi tentang program ni!
trainer drp US mrs. Patdevanport bersama trainer  from Malaysia  Dr. Rosnaini mahmud(UPM)

wakil sekolah dan guru

Wakil remaja (upm) dan Jabatan Kebajikan Masyarakat

Wakil JKM dan Youth advocate Mr.Syawal (kanan) from MPP UPM

My self..
first night with family

ice breaking..




my buddy Pn.Azita  (kaunselor smk jln 3)

Pn.Laili & family..very sporting!

our team members for TEEN FAST (course to become member-2days at smk jln 3)



Sunday, November 20, 2011

Cuti bermula lagi..!

Salam buat semua rakan2 blogger. Mulai  minggu ni mesti ramai yang pening memikirkan apa aktiviti untuk anak2.  Manakan tidak, baru sehari cuti anak2 dah mengeluarkan perkataan boring. Tengok sajalah di FB mereka. Bukan nak kata lah, boring mereka muncul apbila memikirkan terpaksa berada di rumah untuk tempoh 24 jam. terutama jika ibu bapa bekerja. Mungkin disaat ini ramai yg mula merasakan alangkah baiknya jika sekolah dibuka sepanjang tahun?!. Malah bukan itu sahaja, selalunya bila anak2 ada di rumah bersama2 kita perbelanjaan keluarga akan meningkat sekali ganda. Dan bagi cikgu2 pula..inilah masa berkualiti bersama keluarga tersayang. boleh la melihat pencapaian anak2 kita yang diasuh dan dididik orang lain. Boleh perbetulkan yg mana salah atau kurang..
hah..bercakap panjang lebar ni..kepada kawan2 yang mencari produk halal keluaran bumiputera..bolehlah melihat keperluan harian anda..
http://beautyfrenz.blogspot.com/2011/11/antara-bahan-kandungan-lipstik-lipbalm.html
shower gel
lipstik ( ikut darah..tahan lama dan sgt selesa)
Lipbalm...sangat selesa a/bila digunakan.

jika berminat boleh email atau tinggalkan mesej anda.
Selamat melayari tempoh bercuti bersama anak2!

Sunday, October 30, 2011

Sedar tak Sedar, umur Qaseh dah pun masuk setahun..






Erm...cepat sungguh masa berlalu. Dalam  kesibukan  mengejar tugasan dan tanggungjawab tak sedar akan putaran waktu yng datang dan berlalu.. Si kecil yng cumel ini dah pun menjangkau usia 1 tahun 1bulan 14 hari..
Sempat juga kami sekeluarga outing untuk menyambut ulangtahun kelahirannya di rumah rakan karib Mak Ra.
huuuuuaaaa.....(luasnya dik!)

"bila la nak bergerak ni..dah lapar perutku.."

"eh, hari ni besday saya..kenapa pulak ramai yg enterframe?"

Puteri mummy...

"haa..barulah selesa mataku ini"

aumm..sayaaaaaanngggg mummy!

eh..mana kasut saya?
burrrp...dah kenyang.ngntuk la pulak..



tolong habiskan ya..

simple je..
nak letupkan ni..jgn terkejut ya.

siapa punya besday ni..mcm semua nak tiup je?

apasal la tangan abah ni besar sangat?
Kredit kepada auntie ita..makasih ya auntie..bagi pinjam lokasi sekejap.
haa..nak tau kat mana ni? inilah rumah NUR KASIH THe MoviE..

bersama tuan rumah..terima kasih ya makcik..dah lama nak singgah, tp segan..

itulah perjalanan 16 september 2011...sempena hari jadi Nurqaseh Airis Fiqriyah bt Abdullah Khairi.


Banyak lagi nk kongsi..jd..jgn lupa komen ya...!


Eh..dah lama tak ber blog!

Assalamualaiikum..dibibir saya tak lekang perkataan sibuk. macamlah mummy sorang saja yang bekerja kan..? sebenarnya masa tiada yang terluang..jadi tak dapatlah nak berblog seperti dulu. sibuk dengan tugas dan tanggungjawab di sekolah, sibuk sebagai pelajar di UPM, sibuk sebagai ibu kepada hero-hero dan heroin..disamping tuntutan2 yang datang tanpa diduga. Banyak sebenarnya nak dikongsi bersama.. rindu pada rakan2 blogger..insyaallah.., esok mummy akan ceritakan perkembangan persekitaran mummy..
selamat malam..

Saturday, August 6, 2011

Salam Ramadhan Al-mubarak...

Salam Ramadhan buat kawan2..agak lama mummy x berblog, tak sempat nak curi masa. Sedar tak sedar, ramadhan dah pun menjelma. ingatkan bila cuti sem, sempatlah melayan blog..rupanya tugasan disekolah menimbun2, terpaksa beri laluan kepada periuk nasi dulu. Ramadhan kali ni, Mummy terapkan perbelanjaan berhemah..maklumlah, keluarga besar..alhamdulillah..setakat hari ni, kami tak menjengah bazar ramadhan lagi. Makan juadah yg dimasak sahaja. Anak2 boleh request menu masing2..selagi Mummy boleh masak..Mummy akan masakkan utk mereka. Tahun ni, angah dah mula berpuasa..tiada paksaan cuma minta dia cuba. Hari pertama puasa nampak lesu juga..tapi bila dia berjaya habiskan , dia seronok sangat. Yang kelakarnya, hari kedua disekolah cikgu dia kata.."nanti balik boleh berbuka"( ikut pemahaman dia lah) apa lagi, sampai rumah..merengek2 nak berbuka..asyik kata " cikgu kata balik boleh berbuka"..terpaksala Mummy mengalah..tapi lepas je berbuka dia kata " esok angah nak puasa penuhlah !". hehehe..budak2, tapi memang betul lah, sampai semalam dia puasa penuh..
          Nurqaseh pulak, dah masuk 11 bulan masih x berjalan. berdiri pun goyang2 lagi..lambat rupanya anak dara sorang ni. Tak macam abang2 dia. 10 bulan dah berjalan, mulut bising tapi yg tau sebut "abah" je..mama ke Mummy ke belum lagi..serba lambat la dia ni. tapi nampak dia berusaha gigih nak berjalann tu..harap2 raya ni dah boleh melangkah le..
       Hari tu ada jg wat GA..tapi sayang tak dapat sambutan.Hadiah2nya masih ada lagi. jadi mummy putuskan, siapa yg paling rajin komen dlm n3 Mummy, akan dapatla hadiah2 tu..hehehe..jadi tengok la sendiri nama masing2 ye..o.k lah, nak buat assigment ni..nanti sambung dengan pic sekali..bye..



 

Saturday, June 11, 2011

Kembali lagi! nak hadiah????bacaaa jangan tak bacaaaaa..

Assalamualaiikum..terima kasih pada rakan2 yang sudi singgah. Akhirnya selesai juga 1 semester. Hanya tinggal satu lagi t/jawab sebelum dpt bercuti panjang...bln 9 naik sem baru. Dlam kesibukan yg melanda ni , sempat jg balik ke kg. Itupun atas urusan keluarga. Terpaksa ambil cuti rehat (yg berusaha disimpan) huuhuuu..apapun , terima kasih pada rakan2 di SKP yang membantu mengendalikan kelas mummy sepanjang minggu ni..( isnin,selasa dan hari ini). Hari ni berjaya juga menjawab soalan Adv.Stat dengan kerjasama rakan2. Semoga apa yg dijawab tu menepatilah apa yang ditanya. Anak2 masih dalam keadaan yg kurang baik.  Sekarang angah dan sikembar pula demam campak..harap2 mrk cepat sembuh. Along dah ke sekolah mulai semalam. Segak pakai seragam baru. Tak sempat lagi nak ambil gambar. Jadi lepas ni insyaallah blog ni tak akan bersawang lagi. Kepada semua pelajar yg mengambil kelas saya..terima kasih dan smoga u alls berjaya dlm exam. Dan buat rakan2..mummy nak bagi hadiah kepada yg setia menjenguk blog ni. Gambar2 hadiah akan diupload setiap masa(bila dapat je..upload). Tiada syarat..cuma rajin2lah tinggalkan nama anda diblog ni. Yang paling rajin jenguk..dialah yg dpt hadiah2 ni.  Nak upload gambar tapi tak boleh..apa la masalahnya sistem ni.. Ok..jadi rajin2 lah tinggalkan jejak,traffic, komen..dan yg paling bnyak bertandang akan diberi peluang memilih hadiah mana yg mereka suka.. Meh jenguk ramai2!
(sticky post until 11/06 2011)

Monday, May 23, 2011

Janda Baik, Pesta Buku, Johor dan Sambutan Hari Guru

haa..abis muka anak daraku kena campak..

Saufiville Janda baik..2000 semalaman (banglo 6 bilik)




sejuk, nyaman..

Sesuai untuk merehatkan minda.

hero..

syoknya kalau dpt mkn durian tu..





Assalamualaiikum kawan2..
Terima kasih kpd yang masih sudi melawat blog ni. Kebelakangan ni, tak sempat nak update blog. Buka blog selalu..tapi nak update tak sempat. Banyak sangat tuntutan kerja yang perlu disiapkan. Sekarang ni pun tengah bertungkus lumus menyiapkan proposal. Agak frust juga coz tak dpt siapkan awal. Tapi nak buat macamana. Ni la gayanya kalau belajar sambil bekerja.. mana kerja lagi, keluarga lagi..TAPIII..yang penting SEMANGAT!!!.
Tak boleh putus asa. Thn depan nak grade..insyaallah! x nak ngomel pnjg2..x cukup masa..jom layan gambar..
Nurqaseh di pesta buku PWTC

Azeq Khalish Hazim..x ketinggalan..

Ain Maisarah..penulis novel remaja yg meningkat naik.


nk jd cover majalah ni..koleksi sndri..

hasilnya...

ni khalish punya..




comel..