Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Terima kasih kerana sudi menjadi rakan seperjuanganku

iklan

kelab bloggr

Tuesday, February 2, 2016

2016 mengorak langkah!

Pantasnya masa berlalu..sedar tak sedar dah masuk 2 Februari 2016.  sebenarnya terdetik juga dalam hati..tamak rupanya aku ni. sebab semua benda nak buat..alih-alih tinggal tak berkembang macam tu aje.. 2016?
Nampaknya kenalah Ummi tepekkan kat sni perancangan 2016.
1) hantar tesis..dah lama sangat terperap..siap ke tidak? 80% capai target.. sikit je lagi bab 4 dan 5.
3. lepas hantar tesis je nak Qada aktiviti yg dah tinggal selama 5 tahun..aktiviti apa tu?
i. Tulis cerita..sasaran remaja..atau anak2 yang baru nak UP ni..buat research sikit. sekurang-kurangnya senaskah.
ii. Baca novel..dh dekat 500 buah novel dlm simpanan..banyak ke? hahaha bukan mummy punya..tapi cik tie tini a.k.a my sister Malawati. kerjanya dengan orang novel..maka beli tu wajib,,tu tak termasuk ngan  novel tukang sponsor .
iii. Nak berkebun..waaaaa..dah lama ku tinggalkan laman sekangkang keraku..sampai kosong. Bonsai pun dh hantar balik kampung..banyak sangat tips yang dah dikumpul melalui geng kebun bandar..jadi kenalah aplikasi..
iv. Beriadah.. tiap2 minggu nak ke bukit hijau yang nyaman. Bawa anak2 beriadah sambil pekena nasi lemak....lps tu terjun kolam kat presint 9..bahagia rasanya.
 v. Nak ajak anak2 join aktiviti amal..aktiviti masyarakat..ada je kita follow
vi. Oh ya..rasanya dah banyak rekod cerita korea..boleh la mengadap TV
vii. Nk belajar mengaji..seronok kalau dapat belajar semula bila dan beerrrrusia ni..
vii. Round the world..issh..mcm banyak sangat duit..travel seluruh Malaysia pun cukuplah..anak2 pun dh besar..
viii.  Memasak ..kita pakai buku resepi pulak..asyik main campak2 je
ix. Manjakan diri : cari SPA yg best tiap hujung minggu..WoW!
x. Akhir sekali..mengkaji..mengkaji dan mengkaji..sebab itu tujuan belajar..waaaaaaa

Itulah 10 perkara yang terlintas difikiran bila dah submit tesis nanti..susah sangat ke PHD?
PHD tak susah,, perjalanan cerita hikayatnya yang panjang..sebuah pengorbanan. Ada yang berkorban..ada yang terkorban. Semoga segala perancangan direstui Ilahi..kepada en. suami dan anak2 tercinta..bersabarlah sikit lagi ya..semoga yang pahit bertukar menjadi semanis madu..




No comments: