Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Terima kasih kerana sudi menjadi rakan seperjuanganku

iklan

kelab bloggr

Sunday, February 6, 2011

alkisah sikembar II


Hurm..mcmana boleh jd besar mcm ni?..ni semua adalah khasiat "susu ibu"..20.12.2007 jam 9.30am, selepas bertarung dlm OT, siabang diletakkan bersama mummy,manakala adik di NICu. Dr. kata adik blm pndai breathing sndri,skjp ada skjp x ada. Nk dijadikn cerita, siabang x mahu BF..dari lahir awal pg tu hingga ke tgh mlm mnyebabkan glukos tinggal 2 shj. (masa ni nurse dah tukar shift 3 kali..poyo btl diorg)
1.1.2008 br la dpt kuar dr HPJ ..Sikembar mummy ni terpaksa diquarantine slps kluar dr HPJ. Dr. advise seelok-eloknya sbln, coz mrk x boleh terdedah kpd kuman, & habuk. Risiko utk dijangkiti kuman sgt tinggi memandangkan mreka pre-mature. Jadi, terpaksalah sahabat handai menunggu utk berkongsi kegembiraan ini. Dr. juga berpesan, ubat yg paling mujarab ialah "susu ibu" krn dpt membantu mrk membentuk antibodi dlm bdn. Oleh krn tiada pengalaman, hampir 4 bulan Mummy x dpt tido malam. Ditemani En.hubby tercinta..berjagalah kami setiap mlm. Bln kedua,berat mrk naik 1kg, barulah si adik boleh cucuk BCG. Mummy praktikan segala style yg dipelajari diklinik,diblog & majalah. Makan pun kena double -trouble.Alhamdulillah 6 bln pertama-fully BF. After six month, Mummy trpksa campur dgn susu fomula disebabkan susu tak cukup. Sayangnya waktu tu tiada sokongan spt sekarang. sampailah umur mrk setahun.., lepas tu mrk minum susu fomula. Sebab itu, sekarang utk bby girl ni mummy bagi fully BF..kalau boleh biarlah smp 2 thn...

ulangtahun kelahiran pertama"pulut kuning " dr nenek..



1st besday...20.12.2008


huhu...tak muat la abang..


2nd besday 20.12.2009

3rd besday 20.12.2010..dah pandai posing!






6 comments:

munna said...

ba bam ye twins ni... munna anak fully bf tapi kecik je

Azrina Mohd Tajul Ariffin said...

shembamnyaaa twins...alahai geram! Insyaallah yang kedua akan berjaya, kena kuat smgt dan hati kering ye ibu.

Zyash said...

Chomelnya...mesti bahagiakan...yg menjadi idaman setiap org...hehehe.ZYASH pun nak twins tau..
HEARTBEAT Tambah Pendapatan Selain Nuffnang
Lagi RM6.31cen nak Cashout Nuffnang

Momma Mia said...

geramnya kak dengan si twin nih... bam bam... kasi tips kak cane nak buat twin, nk juga... hehhe

deqlis said...

eeeeeeeeeeeeiiiiiiiii gerammnyer tgk twin nie...come lote tui..

adakah daku leh dpt twin gak?? berangan jer tak abis nie..huk huk..

MuMMy CHoMell said...

ya Allah besar n cumelnye kak twin akak ni...geram tgk.. diorg ni kuat menyusu ye kak..