Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Terima kasih kerana sudi menjadi rakan seperjuanganku

iklan

kelab bloggr

Saturday, February 19, 2011

Dah Jadi Ahli Shaklee

 Duta Shaklee Mummy! Sabar Qaseh..jagan marah2..cepat tue nanti.
 Puas juga Nurqaseh tunggu  mummy balik..sampai muncung mukanya. Bukannya apa Qaseh dah tak sabar nak buka barang yang baru sampai untuk mummy ( hari isnin ye..n3 dh terlewat..huhu). Tapi sebenarnya lebih banyak benefit untuk Qaseh!

ha..ni dia ,dua bungkusan utk mummy

haa..ni dia barangnya..ada dua bungkusan. Tak sabar2 dia suruh mummy buka (melalui gerakannya yang smakin aktif,terutama kalau dgn plastik..kena sentiasa alert!)

taraaa...tak sempat salin baju pun..ni Qaseh la ni,paksa mummy( sendiri x sabar)

Taraaaa...ni lah mendanye..Stater kit Shaklee  dan set B n G yang mummy dapatkan dari mommamia. TQVM ye Alin..


Setelah sebulan mengamalkan Shaklee..nampakla kesannya. Kalau dulu sekali pump dpt 2 auns..skrg boleh dpt 4-5 auns. Cukup untuk qaseh minum satu2 masa. Kalau tinggal half day selalunya Qaseh akan minum 2 botol..lebih kurang 8-10 auns. Tu pun sebab sblm turun nk ke sekolah mummy dah direct BF. So kalau tinggal sehari (siang jer) habis juga dlm 4, kdg2 lima botol. Mummy x buat bnyk stok sbb syg rasanya susu kalau x habis.Tapi cukup la utk Qaseh 3-4 hari. So stok EBM sentiasa ditukar. Lagipun malam Qaseh direct BF. Lagi kelebihan Shaklee..membantu meningkatkan metabolisme..jadi x terasa sgt letihnya badan ni berbanding sebelum pengambilannya. Mummy jd lebih rileks. Maklum la..Jadual yg padat kadang2 buat kita rasa lesu. Alhamdulillah, lepas ambil  set B, dah x ada rasa lesu yg amat sangat. Letih tu biasala..tambahan Qaseh asyik bangun jam 3-5pagi  2,3 malam ni ajak main..mau tak kong mummy!



Ha..ni dia empunya Set G..Anak bujang mummy ni ada resdung. Agak teruk jugala..saluran pernafasan kat hidung dia semakin menyempit. Selalunya dia akan rasa susah nak bernafas. Sebelum ni amik ubat dr Dr., So kali ni mummy sarankan dia cuba set G. Mungkin dpt mengurangkan masalah yg dihadapinya. Jadi kita tunggu sebulan lagi utk tahu apa kesannya yea..!

Semalam & hari ni, rumah terasa sunyi..sebab angah demam. Tu la yg merisaukan mummy. kalau selalu asyik minta dia berhenti bercakap ...5 minit cukup..sekarang, langsung x dengar suara. Rindu pulak. Lapas makan ubat je dia tido. Dah terkulat2 sikembar..x ada geng.

Anak Mummy yang paling peramah! tp bila demam...sunyi satu rumah.


hehee..ini aku yg punya!!!

6 comments:

KUREKURE COMEL said...

alolo...kesiannye angah...
suka la qaseh ye dpt minum susu byk2..hehehe

[senandunghatiku] said...

Ye betul cik kurekure yg cumel..Qaseh sukaaaa sgt.

Cery said...

salam kak hasny...alhamdulillah dah sampai parcelnye..its me cery(shareeza)... welcome to the shaklee club..best kan shaklee ni..hehe... siap gbr posing dpnvitamin tu yg tak tahan saya sengih2 mlm2ni sorang2 ni... pastu gamabr yg last tu.. gambar ur baby tu yg dgn vitami2n tu.tu mahal gbr tu..hehe..blehla saya share di blog saya ye..jemputla dtg...

Momma Mia said...

eeeeeee geramnya gamba duta shaklee mommy tuh..
nak gheget pipi dia bleh... bleh geng dgn ira ler kalo masuk.. tarik muka masm jerr

Hope masalah resdung anak bujang tu berkurang.. paling best hilang terus.. insyaAllah...

[senandunghatiku] said...

Alin..bole2..sama2 tmbam. Tapi bukan nk katala..dia yg mkn ubat tu slps bbrp hari kata tidur dia dah lena..siap ckp..mummy bgusla ubat mummy beli tu..walhal akak dh bgtau tu bkn ubt..ttp supliment.

Momma Mia said...

Alhamdulillah... good start.
InsyaAllah konsisten jer mkn supplement tuh...