Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Terima kasih kerana sudi menjadi rakan seperjuanganku

iklan

kelab bloggr

Sunday, March 20, 2011

Mengapa perlu botol susu?

Nampaknya entri kali ni masih membincangkan topik yg diperkatakan 2-3 hari lepas.Penggunaan botol susu 
polykarbonat yang mengandungi "Bisphenol A" (BPA) berkuatkuasa  1 mac 2012.Pengharamannya adalah disebabkan bahan yang digunakan untuk menjadikannya lebih lutsinar. Bisphenol A merupakan bahan kimia industri  digunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab untuk mengaut keuntungan. Memang botol ini akan kelihatan lebih cantik krn lebih lutsinar, tetapi ia boleh menyebabkan perubahan hormon ke atas bayi dan kanak2. Walaupun masih belum ada laporan mengenainya, ibubapa perlulah bertindak pantas. Tak perlu menunggu setahun lagi utk menukarkannya. Jika negara2 barat telah mengambil langkah pengharaman..kenapa kita masih nak tunggu. Kepada  bakal ibu bapa atau ibu2 muda di luar sana janganlah cepat nak bagi anak2 susu Fomula krn banyak risikonya. Bagi saja direct BF atau buat stok perahan. Tak banyak pun tak apa, janji cukup untuk anak. Kalau rasa letih tak menentu jomlah cuba produk Shaklee. Mummy bukan nak promosi untuk keuntungan tetapi menggunakan konsep "Sharing is caring". Itupun slps mummy cuba sendiri dan benar2 yakin akan keberkesanannya Shaklee bukan sahaja menambah kuantiti susu tetapi membantu menghilangkan rasa lesu jadi apa tunggu lagi, jom berikan yang terbaik buat anak2 kita! 

5 comments:

wasabi onee-san said...

barang sekarang mcm2 jenis bhn kimia yg x bgus d gunakan..
cian ngan bdk2, turut mnjd mngsa

[senandunghatiku] said...

btl tu..sbb tu pntingnya galakkan susu ibu..

Zyash said...

Susu ibu is the best!!

Eila said...

Thanks for the good info..

Aku Ibu Muda said...

baby boy AIM minum EBM guna picagari je dari lepas pantang sampai la ni dh nk masuk 9 bulan...

sumer jenis botol dia reject :(